Det är ca 1,5km från Halmstad centralstation och regionbussterminal till Högskolan Halmstad och det tar ungefär 20 minuter att gå (10 minuter att cykla).

Hur ni tar er till högskolan och botplats via:

TÅG/promenad: Åk till Halmstad C, gå till perrongen med stationshuset på och ta gångbron över spåren. Gå igenom regionbussterminalen med bänkarna på din vänstra sida och busshållplatserna på din högra, innan du kommer till cykelstället tar du höger och korsar övergångsstället. Framför dig har du en byggnad med en blå (och lite röd) ”WSP”-logga på (detta är posthuset), gå mot denna och runda dess vänstra hörn. Nu är du på laholmsvägen och du följer denna bort från centralstationen och syd-österut. Gå tills du kommer till ett höghus på din högra sida (3e korsningen från posthuset) och sväng in mot detta (denna byggnad heter ”Trade center” och hushåller diverse företag samt lite administration för Högskolan). Ha högskolebiblioteket på din vänstra sida och trade center på din högra och gå rakt fram tills du kommer till en klocka på byggnaden framför dig, cykelställ fram till höger och en gräsplätt till höger, gräsplätten är botplats!

BUSS/promenad: Åk till Halmstad Regionbussterminal. Efter hållplatsen går du till höger innan bänkarna framför dig och följer instruktionerna ovan.

BUSSAR:

Linje 20, 30, 145, 314, 318, 319, 320, 323, 324, 325 & 401 stannar vid hållplats ”Högskolan Halmstad”. Kliv av bussen och vänd dig mot höger så att du har höghuset framför dig och gå mot detta. Ha högskolebiblioteket på din vänstra sida och trade center på din högra och gå rakt fram tills du kommer till en klocka på bynnaden framför dig, cykelställ fram till höger och en gräsplätt till höger, gräsplätten är botplats!

Linje 64 stannar vid hållplats ”Hertig Knutsgatan”. Kliv av bussen och korsa vägen, gå vänster mot höghuset (trade center) och ha högskolebiblioteket på din vänstra sida och trade center på din högra och gå rakt fram tills du kommer till en klocka på bynnaden framför dig, cykelställ fram till höger och en gräsplätt till höger, gräsplätten är botplats!

 

Här nedan är karta över Högskolans campus, den röda ringen är där vi har våran så kallad boplats. Här samlas vi första dagen och även den platsen vi oftast utgår ifrån (se mer detaljerad textbeskrivning om hur ni hittar den här ovan).